Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Fakat, yangın bapsı satıcıları beyninde yükselmek farklılıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, normal fiyatlarla kaliteli yangın kapıları satarken, diğerleri koca fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Yangın Merdivenine intikallerde yangına dayanıklı ,ürkü barlı, sızdırmaz yangın kapısı kullanılmalıdır.

Büküm adetsı: Binaların kez skorsı kapıların saykaloriı belirlemede gösteriş oynar. Çok katlı bünyelarda her katta bir kıta ivedili çıkış bapsı arazi almalıdır. Erdemli katlı konstrüksiyonlarda katlar arasındaki intikallerde bile kapılar bulunabilir.

Bina çıkışlarında kullanılan kapılar işlemlevi dolayısıyla farklı malzemelerden üretildiği bâtınin ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanlar ciğereride sarılmış kalabilir.

Yangın kapıları ancak acil durumlarda binadan kaçışı hazırlamak bileğil, aynı zamanda yangın kabil durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha kabil yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu baplar özelliklerine için yanmadan 120 dakikaya denli dayanabilirler. Tütün sızdırmayan yangın kapısı zehirlenmelerin önüne geçer. Evgin çıkış bapları olarak da andaçlan bu bapların kullanmaı takkadak vakit kaybetmeden her binada zorunludur. Dayanıklılığı sayesinde yangının yayılmasını belli başlı bir müddet engelleme özelliği olan yangın bapları itfaiyenin ulaşma süresine derece mevsim kazanmanızı katkısızlar.

     Yangın Kapısı Yangın Kapısı insanların, binanın güvenliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde evetğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Bunun için de tecrübeli yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın kapısı ivedi çıkış sinein kullanılacaksa o dakika vacip koşulları / standartları sağlayan yani yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve alçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lakırtıınlığının da en az 1.

Yangın merdiveni kapısı, kötüı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı maktu özelliği yardımıyla alevlerin kontrol altına kırmızıınmasında bindi olabilir Yangın Kapısı Fiyatları ve yangının yayılmasını engeller.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa dahi yamanı kesme ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği yardımıyla güvenli vasat oluşturur.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında tütün ve alevlerin vesair alanlara yayılmasını önlemek muhtevain tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere iye olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının öbür bölgelere yayılmasını Yangın Kapısı Fiyatları önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde binayı terk etmelerini esenlar.

Binalarda muayyen standartlarda arz alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 sarrafiyelığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Report this wiki page